onsdag 20 juni 2012

Fantastisk skolbal som slutade i bh flopp

Idag rotade jag runt bland kartonger och lådor i källaren och hittade gamla foton från min första skolbal på högstadiet. På ett av fotona står jag glad i hågen och poserar med en marängliknande klänning och kommer tydligt ihåg min första inköpsmiss gällande bh och dess storlek.

Jag hade fått låna min systers balklänning som hon hade haft på sin High School bal i Kalifornien (hon var utbytesstudent) och jag var överlycklig att jag hade lyckats klämma mig i den (jag var mer biffen och hon bananen, så förstå min eufori att jag kunde dra upp hela blixtlåset. Minns dock att det var en tuff kaka att sitta ner i ex antal timmar under middagen och känna tyget expandera efter en rejäl trerättermiddag med avslutande glassbomb).

Enligt mig var klänningen en dröm: klockad kjol, tight liv och ärmpuffar i satängtyg (det var faktiskt 90-tal... det var modernt..). Problemet var dock att överdelen/ livet var så tight att det verkligen plattade till bysten (plus att jag var lite mer fyllig upptill än syrran) och i sista minuten rusade jag runt i underklädesbutiker för att hitta en axelbandslösbh som skulle ge lite mer lyft. Eftersom jag hade så ont om tid så provade jag inte bh:n och chansade på en storlek som var lite mindre än vad jag egentligen hade (såg framför mig en Wonderbra effekt) Det var helt fel strategi...

Balen var fantastisk ända fram tills jag blev uppbjuden och började dansa. Min kavaljer fick rosiga kinder, hummade och harklade sig på ett nervöst vis och tittade menande på min urringning. Bh:n hade krupit uppåt och satt i princip under hakan på mig. Jag blev tokgenerad och rusade in som ett skott på toaletten och tryckte ner den på plats. Det blev ingen mer dans för mig utan jag gick och drog i kuporna under hela kvällen...

Konsensus: Se till att vara ute i god tid då du har en viktig kväll, bröllop eller fest framför dig. Prova alla underkläderna så att de sitter perfekt och prova framförallt ut det tillsammans med din klänning eller annan outfit!







www.madameblanche.se

Xoxo
Madame

Inga kommentarer: