torsdag 12 april 2012

J'adore Paris- Salon International de la lingerie

Salon International de la lingerie

Paris har allt man kan önska sig: kultur, arkitektur, historia, mat och vin men framförallt underkläder. Och det är i Paris som Europas största underklädesmässa går av stapeln- Salon International de la lingerie.

Varje år i januari samlas designers, underklädesföretag, inköpare, journalister etc. för att ta del av kommande trender, work shops, hitta leverantörer, samarbetspartners, köpa in kollektioner och knyta kontakter i största allmänhet. Samtidigt hålls en parallell mässa- Interfiliere i samma lokal som tillhandahåller tyg till underkläder och badkläder (den går även av stapeln under juli och är då i sitt esse med ett större utbud än i januari). Samma mässan arrangeras även i Hong Kong och Shanghai.

Det är alltså till Paris och mässan man ska bege sig om man är nyfiken på branschen, hitta leverantörer och nyheter. Men det är inte en konsumentmässa, bara business to business d v s branschmänniskor som är berättigad inträde (om du driver ett företag eller jobbar inom underklädesbranschen etc.) Det är väldigt spännande, krävande och alldeles underbart att vara med på mässan. Spännande därför att du hittar alltifrån de stora företagen så som Chantelle, Simone Perele, Marie Jo, Passionata, Aubade, Cosabella, After Eden till mindre designerföretag som är mer nischade och inte så mainstream så som Britta Uschkamp, Gilda & Pearl, Kriss Soonik, Kiss me deadly, Shell Belle Couture, Made by Niki etc.

Det är krävande därför att du måste hela tiden ha fokus, vara alert och på hugget för att hitta bra samarbeten och leverantörer. Visa vad du och ditt företag kan leva upp till och tänka utifrån ett konsumentperspektiv vad som kan sälja och är gångbart i din boutique. Men det är alldeles underbart att vara i fantastiska Paris och få ta del av modeshower, föreläsningar, designers och nyheter då man verkligen älskar underkläder!!

www.madameblanche.se

Xoxo
Madame

Ca 18 600 besökare kom till mässan under tre dagar i januari 2012
Monter med leverantörsmöte
Regelbundna modevisningar, föreläsningar & inspiration
Möjlighet att snappa upp senaste trenderna

Inga kommentarer: